When I was younger I saw my daddy cry and curse out the wind. He broke his own heart.

"Aldri gift dere." slengte han i mot oss, der vi satt i sofaen med hvert vårt kakestrykke fremfor oss. Han kranglet med sin kone, hans eneste kvinne i gjennom 25 år. Dette er en vandt handling for han. Han har holdt seg til sitt eget liv i et nøtteskall, sammen med sin kone, og sine to barn. En av de barna er Hanna.

At ektepar krangler er ikke en stor sjokk nyhet. Du kan ikke leve sammen hver dag i flere år, uten å føle en irritasjon. Føle en trang til å skrike ut motparten - jeg forstår virkelig at man trenger å få utløpt litt aggresjon ovenfor sin livskjærlighet. Forelskelsesrusen varer ikke så lenge, i forhold til begrepet; til døden skiller dere ad.

Da han slengte den kommentaren koblet jeg ut. Jeg hørte ikke lenger på kranglingen til moren og faren til Hanna. Jeg hørte ikke på at Hanna forsvarte, og ba dem om å holde kjeft, og dra til helvette. Jeg hørte ikke lenger på at bestemoren krevde mer kake. Jeg gikk inn i meg selv. Er det slik jeg vil være om 25 år? Er egentlig kjærlighet et begrep. Finnes den kjærligheten som eksisterer på film og i bøker?

Jeg er en romantisk person av meg. Jeg liker kjærlighetsfilmer, jeg liker kjærlighetsromaner. Jeg synes tanken på og kysse mannen min god natt  om kvelden er koselig. Tanken på at han vet alt om meg, og alltid vil være den som forstår meg best. Jeg liker den tanken. Jeg kan rett og slett drømme om å ha et enkelt kjedelig liv, men det vil gjøre meg lykkelig. Tror jeg. Det er i hvert fall slik bøkene fremstiller det. Hvordan filmene fremstiller det.

Kanskje jeg ikke får giftet meg. Kanskje jeg har feil. Kanskje min drømmemann ikke eksisterer - og aldri vil?

Maybe I know somewhere deep in my soul, that love never lasts. And we've got to find other ways to make it alone. Keep a straight face.  
~ Eva.

2 kommentarer

Sandra - kommenterer tilbake

14.jan.2011 kl.14:57

Kjempefint innlegg :)

Line Cecilie Larsen

14.jan.2011 kl.16:35

inspirerende innlegg! du har rett i det du sier der, altså.. fikk meg til å gå inn i mine egne tanker.hehe :)

Skriv en ny kommentar

The love meadow.

The love meadow.

18, Oslo

Well, I don't know how you people do it. All that emotional chow-chow. It's exhausting.

Kategorier

Arkiv

hits