Tell me something that will change me.

Det å utgjøre en forskjell, det er å være noen.

Av og til så føler man seg ubetydelig, og i noen tilfeller; så stemmer det. Den kalde harde sannheten er at du betyr ingenting. Ingenting i det store verdens bilde. Men det kan lett snu, du kan fort bety noe. Be the change. Gjør en forskjell - da betyr du noe.

Det er mange mennesker som velger heller å gi faen, tro at det å gi faen er mye enklere - mye bedre, og ikke nok med det; mye tøffere. Det er kanskje enklere, til tider - men det er ikke på noen som helst måte tøffere. Det er nærmere sagt tragisk. Bry deg om miljøet, kast sjokoladepapiret i søppelkassa - eller legg det i lomma til du finner en søppelbøtte. Putt snusen tilbake i lokket i stedefor å spytte den ned på bakken, bare det - gjør at du blir en forskjell. Bare ved noe så enkelt, så gjør du noe så stort. Slå av lyset på badet når du er ferdig, slå av lyset i stua om ingen er hjemme og du sitter på rommet ditt - og ha ovnen på 21 grader i stedefor 30. Gå i stedefor å ta bil til butikken, og når du først skal noe, ta bussen. Eller trikken! Den er miljøvennelig.

Det handler ikke bare om miljøet heller. Reis deg opp for den gravide eller gamle damen. Smil til mannen i bilen som lot deg gå over selv om det var rødt lys for deg. Takk for alt folk gir, og smil så godt du kan, selv til fremmede.
Du vil kanskje gjøre en persons liv bedre. Hvem vet? Kanskje han mannen du smilte til på t-banen egentlig hadde tenkt til å gå hjem og svelge en haug av piller, håpe på og aldri våkne igjen - men det lille, det absolutt lille smilet du ga i fra deg; det fikk den mannen til å innse at det finnes håp.

Slutt å vær så kald innvendig. Smil. Gjør en forskjell, vær en forskjell.
Det skal virkelig ikke så mye til.
~ Eva.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

The love meadow.

The love meadow.

18, Oslo

Well, I don't know how you people do it. All that emotional chow-chow. It's exhausting.

Kategorier

Arkiv

hits